Μπούντα Μόρφω του Ευθυμίου

Παρασκευή και πώληση αγροτικών προϊόντων

Γεννήθηκα το 1964 στην Ελάτη Κοζάνης, και είμαι το δεύτερο από τα τρία κορίτσια της οικογένειας. Όταν ήμουν τεσσάρων χρονών χάσαμε τον πατέρα μου κι έτσι τέσσερις γυναίκες αγωνιστήκαμε να ζήσουμε με αξιοπρέπεια και βασικές αρχές την μόρφωση, την εργασία, την κοινωνική προσφορά, την αλληλεγγύη και τη συλλογικότητα, καθώς και την πίστη στη ζωή. Τελείωσα το Λύκειο Δεσκάτης, δουλεύοντας τα καλοκαίρια, όπως και οι αδερφές μου και πέρασα από επιλογή στη Νοσηλευτική των ΤΕΙ Θεσ/νίκης. Στη συνέχεια παντρεύτηκα και απέκτησα τρία παιδιά. Δεν εξάσκησα το επάγγελμα της νοσηλεύτριας, ασχολήθηκα αρχικά με αγροτικές καλλιέργειες και στη συνέχεια από το 1991 μέχρι και το 2011 έζησα στην Αθήνα. Εκεί εργάστηκα στον ιδιωτικό τομέα, όμως παράλληλα ασχολήθηκα με παραδοσιακά κεντήματα. Για κάποιο διάστημα διατήρησα μια μικρή δική μου επιχείρησαμε παραγωγή και εμπόριο παραδοσιακών κεντημάτων. Το 2011 με την οικονομική κρίση της χώρας η επιχείρηση δεν άντεξε και έτσι επέστρεψα στο χωριό αφού τα δύο μεγάλα παιδιά πήραν το δρόμο τους και η μικρή μου κόρη πήγε στο σχολείο Τρανοβάλτου.

Από το 2011 ζω στην Ελάτη αξιοποιώντας τη μικρή μου περιουσία, συνεχίζοντας τα παραδοσιακά κεντήματα και παράλληλα ξεκινώντας την παραγωγή παραδοσιακών μαρμελάδων και γλυκών κουταλιού με απολύτως φυσικές πρώτες ύλες.Με τα κοινωνικοπολιτικά ασχολήθηκα, κυρίως στα νεανικά μου χρόνια, μέσα από το Σύλλογο του χωριού και την αριστερά. Στη συνέχεια απομακρύνθηκα λόγω ιδεολογικών διαφορών και κυρίως λόγω της γενικότερης πολιτικής δράσης των κομμάτων και των πελατειακών σχέσεων. Ωστόσο παρέμεινα στο χώρο της κεντροαριστεράς και παρακολουθούσα τις εξελίξεις με ενδιαφέρον και κριτικό μάτι.

Ήρθε η εποχή της κοινωνικοοικονομικής κρίσης και επέλεξα αυτή τη δύσκολη εποχή να αγωνιστώ σε όλα τα επίπεδα της ζωής μου το προσωπικό, το επαγγελματικό και το κοινωνικοπολιτικό, πιστεύοντας ότι τώρα απαιτείται από όλους μας να δώσουμε τις δυνάμεις μας ώστε η χώρα μας να βαδίσει σε έναν παραγωγικό δρόμο στο πλαίσιο της ΕΕ, με κοινωνικό κράτος και ενεργούς πολίτες ώστε τα παιδιά μας να έχουν μέλλον και όραμα.

Η υποψηφιότητα της κ. Ζεμπιλιάδου ήταν καθοριστική για τη συμμετοχή μου. Οι λόγοι πολλοί: ανήκει στον κεντροαριστερό χώρο, είναι γυναίκα, και είναι γυναίκα με μεγάλη εμπειρία στη διοίκηση, με επιτυχημένη επαγγελματική διαδρομή, με ευρωπαϊκή εμπειρία, με γνώση και εμπειρία στο ΕΣΠΑ που αποτελεί βασική πρόκληση για όλες της περιφέρειες της χώρας και συγκεκριμένα για τη φτωχή Περιφέρεια της Δυτικής Μακεδονίας την περίοδο 2015-2020. Ο πιο σημαντικός λόγος όμως είναι ότι η Γεωργία αυτή τη δύσκολη εποχή για τη χώρα επέλεξε να προσφέρει τις δυνάμεις της, τη γνώση και την εμπειρία της. Αυτή την εποχή, που δεν είναι ό,τι καλύτερο για πολιτική, η Γεωργία δεν σκέφτηκε το κόστος, αλλά έβαλε μπροστά τις ανάγκες του τόπου της και ήρθε να αγωνιστεί στη δυτική Μακεδονία. Η απλότητά της, η αμεσότητα, η αυθεντικότητα, οι γνώσεις της και όλη η διαδρομή της μου δείχνουν ξεκάθαρα ότι φέρνει αυτό το «καινούριο» που αναζητούμε. Η ίδια μου είπε ότι «για ανθρώπους σαν και σένα κατέβηκα στις εκλογές», δείχνοντάς μου ότι θα ακουμπήσει και θα αξιοποιήσει όλους τους πολίτες και κυρίως σε εκείνους που ζουν τα μεγάλα κοινωνικοοικονομικά προβλήματα και τα αντιμετωπίζουν με δύναμη, συλλογικότητα, πίστη στην ανιδιοτέλεια και κυρίως σε ένα νέο δημιουργικό δρόμο για τις τοπικές δυνάμεις και την περιφέρεια.

Comments are closed.

© 2019 Γεωργία Ζεμπιλιάδου.