Comments are off for this post

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΠΩΛΗΣΗΣ ΤΗΣ ΜΙΚΡΗΣ ΔΕΗ

Ο Συνδυασμός ΕΛΠΙΔΑ εκπροσωπήθηκε στην σύσκεψη Φορέων που έγινε στην Περιφέρεια, από τους υποψήφιους Περιφερειακούς Συμβούλους Παφίλη Μανώλη και Τσαουσίδη Δημήτρη, οι οποίοι μετέφεραν τις θέσεις του συνδυασμού, όπως επικαιροποιήθηκαν σε σύσκεψη που προηγήθηκε και:

 

  • επεσήμαναν τη μεγάλη καθυστέρηση στην έναρξη των κινητοποιήσεων, που ξεκίνησαν μόλις την τελευταία εβδομάδα, όταν η επικεφαλής του συνδυασμού κ. Ζεμπιλιάδου, από τον Απρίλιο τόνιζε ότι το νομοσχέδιο θα κατατεθεί προς ψήφιση τον Ιούνιο.

 

  • θύμισαν την πρόταση του συνδυασμού ΕΛΠΙΔΑ που πρότεινε, παράλληλα με τις κινητοποιήσεις, που είχαν αποδειχθεί από το παρελθόν, ότι δεν είναι αποτελεσματικές από μόνες τους, το Περιφερειακό Συμβούλιο, τόσο το απερχόμενο όσο και το νέο που θα προέκυπτε από τις εκλογές, να κατέλθει στην Αθήνα και μαζί με τους τοπικούς βουλευτές, να κάνει επαφές με τους αρχηγούς των κομμάτων και τον πρωθυπουργό και να απαιτήσουν την απόσυρση του νομοσχεδίου και ως μείζονα αντίδραση, σε περίπτωση που δεν πετύχαινε ο στόχος για απόσυρση του νομοσχεδίου, να προχωρήσουν σε παραίτηση, με την καθαρή θέση ότι στην περίπτωση αυτή καλό θα ήταν η Κυβέρνηση να ετοιμάσει και ένα άρθρο για διορισμό Περιφερειακής Αρχής.

 

 

Σε συνέχεια των παραπάνω κατέθεσαν τις παρακάτω συγκεκριμένες προτάσεις:

 

  1. Την επίλυση του τεράστιου προβλήματος της γης, που με το κατατεθέν νομοσχέδιο περνάει σε χέρια ιδιωτών δημιουργώντας τεράστιο πρόβλημα με εθνικές διαστάσεις στην ευαίσθητη περιοχή της ΔΜ και κυρίως της Φλώρινας

 

  1. Την επίλυση του προβλήματος βιωσιμότητας της περιοχής, που χάνει τον ενεργειακό της χαρακτήρα καθώς, από τα 4330MW εγκατεστημένης ισχύος σήμερα, κινδυνεύει στο άμεσο μέλλον να μείνει μόνο, με τα 330 MWτης Μελίτης Ι και τα 500MW της υπό κατασκευή Μονάδας Πτολεμαϊδας V.

 

  1. Την παραίτηση του Περιφερειακού Συμβουλίου, ως ενέργεια πίεσης έστω και την ύστατη στιγμή. Δεν είναι δυνατόν κάποιοι να ζητούν από τους τοπικούς βουλευτές να παραιτηθούν, ενώ οι ίδιοι αρκούνται να υποδεικνύουν απλά τι πρέπει να κάνουν οι άλλοι και για τις δικές τους ευθύνες σιγή.

 

  1. Τη συλλογή υπογραφών θεσμικών φορέων και πολιτών σε επίπεδο Δυτικής Μακεδονίας με αίτημα την απόσυρση,  ή κατάργηση του Νομοσχεδίου, πρακτική που εφαρμόσθηκε από την Ένωση ΔΕΥΑ σε Ευρωπαϊκό επίπεδο για το θέμα του νερού.

 

 

  1. Τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος, διαδικασία που έγινε για την πώληση των ΔΕΥΑ και ΔΕΥΑΘ, από τους Δημάρχους Καμίνη και Μπουτάρη. Το αποτέλεσμα εφόσον είναι ικανοποιητικό θα αποτελέσει ισχυρό όπλο πίεσης όταν θα έρθει η ψήφιση του διαγωνισμού και της σύμβασης, στη Βουλή.

 

  1. Την ανάθεση σε εξειδικευμένο ανεξάρτητο σύμβουλο με διεθνές κύρος, της διερεύνησης των επιπτώσεων που θα έχει στην περιοχή ο Ενεργειακός Σχεδιασμός που προτείνεται και εφαρμόζεται με το παρόν νομοσχέδιο.

 

Τέλος δήλωσαν ότι ο συνδυασμός ΕΛΠΙΔΑ θα μετέχει σε κάθε μορφή κινητοποίησης που θα αποφασισθεί δημοκρατικά, όπως ανελλιπώς έκανε μέχρι σήμερα

 

Γραφείο Τύπου

Comments are closed.

© 2024 Γεωργία Ζεμπιλιάδου.