No comments yet

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΡΑΤΑΚΗΣ :Η οφειλόμενη απάντησή μου στην ανακοίνωση της Περιφερειακής Αρχής .

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΡΑΤΑΚΗΣ :Η οφειλόμενη απάντησή μου στην ανακοίνωση της Περιφερειακής Αρχής περί εξύβρισης της Προέδρου του Περ. Συμβουλίου κ. Ευφροσύνης Ντιό.

Ομολογώ ότι παρακολουθώ έκπληκτος την ανακοίνωση της Περιφ. Αρχής, την οποία υπογράφει ο ίδιος ο Περιφερειάρχης με το θεσμικό ρόλο του, και με την οποία εγκαλούμαι για «σεξιστική» συμπεριφορά προς το πρόσωπο της κ. Ευφροσύνης Ντιό, προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου, καθώς και το παραλήρημά του σε τοπικό Τηλεοπτικό κανάλι ,πριν ακόμα κλείσει το Περιφερειακό Συμβούλιο από το οποίο πρόωρα αποχώρησε.

Κανένας δεν είναι τυχαίος, και όλοι έχουμε ονοματεπώνυμο. Μπορεί εύκολα να αναζητηθεί η πορεία μου, με τη βοήθεια του διαδικτύου, και να εντοπιστούν άλλες περιπτώσεις, που στα πλαίσια της υγιούς και με σεβασμό στην ποιότητα του αντιπάλου πολιτικής αντιπαράθεσης, μπορεί να ύψωσα τον τόνο. Το διακύβευμα είναι υψηλό για την περιοχή μας, και οι πολίτες θα μας συγχωρήσουν για τυχόν λεκτικά ατοπήματα. Άλλωστε άνθρωποι παραμένουμε σε όλες μας τις ιδιότητες. Άνθρωποι, όμως, που υπηρετούν με συνέπεια το Δημόσιο Συμφέρον εδώ και δεκαετίες.

Απολογήθηκα κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης προς τον Θεσμό τον οποίο υπηρετώ για χρόνια, άλλοτε με μικρότερη και άλλοτε με μεγαλύτερη επιτυχία για το Συμφέρον του Πολίτη. Για να συνειδητοποιήσω ξαφνικά την απόλυτη εργαλειοποίηση της δήλωσής μου. Με όρους, μάλιστα, ενός ευαίσθητου θέματος, ιδιαίτερα τις μέρες αυτές, αποδίδοντάς μου «Σεξιστικούς» χαρακτηρισμούς. Ότι τάχα απευθυνόμουν προσωπικά στην ίδια την κυρία Ντιό, και είχα σκοπό  τάχα να κυριαρχήσω επί αυτής. Και πως μπορεί άραγε να γίνει αυτό με μία μόνο λέξη που ούτε κάν μπορεί να διακρίνει κάποιος όση προσπάθεια κι’ αν καταβάλει! Όταν όλα είναι καταγεγραμμένα στην κάμερα και φαίνεται ξεκάθαρα από το ίδιο το βίντεο πως ποτέ δεν απευθυνόμουν στην ίδια την Πρόεδρο του Π. Συμβουλίου, ούτε προσωπικά σε κάποιον άλλο, αλλά στην απόρριψη στάσης που μας αποδόθηκε ως Παράταξη.

Με την ίδια την κυρία Ντιό προσπάθησα να επικοινωνήσω μετά, για να δω αν πράγματι αισθάνθηκε ότι απευθυνόμουν στην ίδια και να της ζητήσω και προσωπικά συγγνώμη αν ένοιωσε πως την αδίκησα προσωπικά, όταν άρχισαν να φτάνουν στα αυτιά μου οι πρώτες πληροφορίες περί εμπλοκής του ονόματός της στο συμβάν. Ελπίζω να έκαναν το ίδιο και οι συντάκτες αυτής της κατάπτυστης ανακοίνωσης που στόχο δεν έχει μόνο να σπιλώσει το όνομα μου αλλά και την ίδια εκθέτει.

Μήπως φταίει το γεγονός ότι μέσα από την Παράταξή μας έχουμε αναδείξει πολλά προβλήματα που προκαλούν πονοκέφαλο στον Περιφερειάρχη; Αλλιώς γιατί να ονοματίζεται και η Παράταξή μας στην ανακοίνωση για μία υποτίθεται προσωπική μου αναφορά;

Οι συνεργάτες μου, οι φίλες και φίλοι που με παρακολουθούν όλα αυτά τα χρόνια μπορούν να βρουν και να πουν πολλά για τις αποφάσεις μου. ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ για το ήθος μου ως Πολιτευτή, και για την ακεραιότητα μου ως Πολίτη.

Θλίβομαι άρα ιδιαίτερα που ο κύριος Κασαπίδης, επέλεξε αυτό τον τρόπο για να με αντιμετωπίσει Πολιτικά. Επιλέγοντας να χρησιμοποιήσει τέτοια αθέμιτα μέσα για να με στοχεύσει. Μάλιστα στο όνομα του ίδιου του «θύματος» που επέλεξε να δημιουργήσει και δεν είδα να τοποθετείται δημόσια.

Κύριε Κασαπίδη, οι μέθοδοι τύπου Γκέμπελς και οι επιθέσεις τύπου μονταζιέρας, την ώρα που η Περιφέρεια και η Κοινωνία βρίσκονται σε αυτή την κρίση, δεν βοηθούν και τον ίδιο το Θεσμό ,για τον οποίο υποτίθεται ότι κόπτεστε στην ανακοίνωση και το χειρότερο πλήττουν το κύρος σας ως Περιφερειάρχη.

Σας συνιστώ, λοιπόν κ. Κασαπίδη Φειδώ και Μέτρο ,αναλογιζόμενος την θεσμική θέση που υπηρετείτε. Όπως επιφυλάσσομαι για κάθε ενέργεια που θα με προστατεύσει από αυτήν την αήθη, κατασκευασμένη δυσφήμιση που επιχειρείτε εναντίον μου. Άλλο η συγγνώμη που όφειλα και κατέθεσα πάραυτα προς το Σώμα, και άλλο η προσπάθεια δημιουργίας ενόχων με κατασυκοφάντηση και κατασκευή δήθεν ανάρμοστων «Σεξιστικών» συμπεριφορών.

Κε Κασαπίδη , Δεν περιφρονείτε μόνο το πνεύμα της Δημοκρατικής λειτουργίας, Δεν σας λείπει μόνο η Θεσμική Αυτοσυγκράτηση αλλά γίνατε  και κατασκευαστής ψευδών γεγονότων  σε βάρος μου δυστυχώς!

Συνημμένο το video Συνεδρίασης του Περ. Συμβουλίου 11-3-21 με το επίμαχο σημείο μεταξύ 50λ30δ και 51λ17δ :

Γιάννη Στρατάκης

Περιφερειακός Σύμβουλος

Συνδυασμού “ΕΛΠΙΔΑ”

Post a comment

© 2024 Γεωργία Ζεμπιλιάδου.