No comments yet

“ΕΛΠΙΔΑ” – Γιώργος Χριστοφορίδης: Υγεία και ασφάλεια νότια του Αλιάκμωνα.

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Κοζάνη 13-4-2023

 

Υγεία και ασφάλεια νότια του Αλιάκμωνα.

 

Την Παρασκευή 7-4-2023, η Παράταξη μας εκπροσωπήθηκε από τον υπογράφοντα, στη διαμαρτυρία που διοργάνωσαν από κοινού οι Δήμοι Σερβίων και Βελβεντού, για την στήριξη των δομών υγείας.

 

Την ενίσχυση με γιατρούς των Κέντρων Υγείας καθώς και τη δημιουργία τομέα ΕΚΑΒ στα Σέρβια. Στη διαμαρτυρία που έγινε μπροστά από το Κέντρο Υγείας Σερβίων, ενώσαμε τη φωνή μας και μαζί με τους φορείς που έδωσαν το παρόν, αναφερθήκαμε στο μεγάλο πρόβλημα που δημιουργεί στους δύο Δήμους το κλείσιμο της Γέφυρας με πρώτο αυτό που αφορά στην υγεία και στο αίσθημα ανασφάλειας που δημιουργείται στους πολίτες.

 

Η απαγόρευση διέλευσης όλων των οχημάτων από την γέφυρα Σερβίων, σε συνδυασμό με την απουσία πρόβλεψης ασφαλούς εναλλακτικής κυκλοφορίας  απο τον Περιφερειάρχη και την περιφερειακή αρχή, οδήγησε την κίνηση να γίνεται μέσα από χωριά , με δρόμους στενούς και ακατάλληλους γεγονός που  έφερε στο προσκήνιο, το μεγάλο πρόβλημα της σύνδεσης της Περιφέρειας με την πρωτεύουσα της Χώρας και την Ευρώπη.

 

Ο δρόμος  Σέρβια – Ελασσόνα, Λάρισα, ακατάλληλος και επικίνδυνος και αυτός (απλά αυτόν τον έχουμε συνηθίσει), δεν μπορεί πλέον να εξυπηρετεί μια σύγχρονη Περιφέρεια και τις ανάγκες της.

 

Είναι αλήθεια ότι τελευταία πολλοί έχουν επισημάνει την επικινδυνότητα του δρόμου.

 

Από την πλευρά μας, από την αρχή ακόμα της θητείας μας θέσαμε την αναγκαιότητα ολοκλήρωσης αυτού του οδικού άξονα που είναι ενταγμένος στα διευρωπαϊκά δίκτυα.

 

Ο δρόμος αυτός σήμερα, αν και χαρακτηρίζεται εθνική οδός στην πράξη είναι ένας επαρχιακός δρόμος υψηλής επικινδυνότητας, που διασχίζει μεγάλους ορεινούς όγκους, έχει έντονες κλίσεις, συνεχείς στροφές και μικρό πλάτος οδοστρώματος.

 

Οι επικίνδυνες οδικές συνθήκες δεν κάνουν μόνο δύσκολη την καθημερινότητα των επαγγελματιών οδηγών αλλά αποθαρρύνουν και πολλούς επισκέπτες, οι οποίοι θέλουν να επισκεφτούν τις φυσικές ομορφιές της περιοχής μας, με ότι αυτό συνεπάγεται.

 

Επισημάναμε σε κάθε ευκαιρία την κατά προτεραιότητα  κατασκευή των τμημάτων που είχαν  μελετητική ωριμότητα και την ολοκλήρωση των μελετών που εκκρεμούσαν.

 

Δυστυχώς δεν εισακουστήκαμε.

 

Ο ρόλος των οδικών αρτηριών στη σύνδεση των πόλεων και των περιφερειών είναι σπουδαίος, καθώς αυτοί συμβάλλουν σημαντικά στην αύξηση του ΑΕΠ και δίνουν προοπτική ανάπτυξης μειώνοντας περιφερειακές ανισότητες.

 

Είναι προφανές ότι πρέπει πλέον να διεκδικήσουμε σθεναρά για τον τόπο μας.

 

Δρόμους σύγχρονους και ασφαλείς, συγκοινωνίες ολοκληρωμένες με σιδηρόδρομο και αεροπορική σύνδεση.

 

Να διεκδικήσουμε:

 

  • τις σύγχρονες υποδομές που είναι απαραίτητες σε μια Περιφέρεια για να έχει Μέλλον!

 

  • το ΜΕΛΛΟΝ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ.

 

  • το ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΜΑΣ ΝΑ ΖΗΣΟΥΜΕ- ΟΧΙ ΑΠΛΑ ΝΑ ΕΠΙΒΙΩΣΟΥΜΕ-ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ

 

Υ.Γ. Κάποια στιγμή θα πρέπει να πάψουμε να είμαστε υπερασπιστικοί και να γίνουμε διεκδικητικοί.

 

Γιώργος Χριστοφορίδης

Περιφερειακός Σύμβουλος

Συνδυασμού ΄΄ΕΛΠΙΔΑ΄΄

Post a comment

© 2023 Γεωργία Ζεμπιλιάδου.