No comments yet

“ΕΛΠΙΔΑ” – Γ. Στρατάκης: Όλα στην περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας γίνονται για πρώτη φορά!

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Φλώρινα 5-8-2022

 

 

Όλα στην περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας γίνονται για πρώτη φορά!

 

 

Τον αλεξιπτωτιστή Περιφερειάρχη, που μεταπήδησε από τη Βουλή στην Αυτοδιοίκηση περίμενε η Δυτική Μακεδονία για να προκόψει όπως φαίνεται Δυστυχώς  πολιτικές του Κέντρου και των Κομμάτων   που θυσιάζουν τα πάντα για μία στιγμιαία εντύπωση αλλά και την προτεραιότητα που θέτουν πάνω  απ΄ όλα για έλεγχο των Αυτοδιοικητικών θεσμών.-

Έτσι τουλάχιστον λοιπόν εμφανίζεται με κάθε ευκαιρία ο Περιφερειάρχης, πως όλα αυτός τα κάνει για πρώτη φορά:

-Δημόσια κτίρια χωρίς άδειες που φροντίζει να νομιμοποιήσει, ενώ όλο το άλλο      αυτοδιοικητικό πολιτικό προσωπικό… πετούσε αετό!

-Μελέτες που ανακαλύπτει ξεχασμένες στα συρτάρια και τα υπόγεια και τις υλοποιεί.            -Πρώτη φορά γίνονται αγροτικοί δρόμοι.

-Πρώτη φορά κόμβοι οδών.

– Πρώτη φορά σε πλήρη οργασμό ΕΣΠΑ, απορροφήσεις ίδιων πόρων. (Η αλήθεια των αριθμών και τα αποτελέσματα όμως λένε άλλα…)

– Και πρώτη φορά βέβαια Απολιγνιτοποίηση μοντέλο-κατά τον Περιφερειάρχη- για την οποία εξάγουμε και τεχνογνωσία…. Ζήλεψαν μάλλον τον αργό θάνατό μας στη Δυτ. Μακεδονία!

 

Και ο κατάλογος δεν έχει τελειωμό.

 

Φυσιολογική στάση και αντίληψη από ένα πολιτικό παράγοντα,  που από το ασφαλές μοναχικό κυρίως πελατειακό (ή αλλιώς  ρουσφετολογικό) καταφύγιο της Βουλής βρέθηκε να ηγείται στον κορυφαίο Αυτοδιοικητικό θεσμό στη Δυτική Μακεδονία.

Αφορμή για τη γραφόμενη, έντονη είναι αλήθεια κριτική, ήταν η συζήτηση Επερώτησής μου που έγινε στο Περιφερειακό Συμβούλιο στις 2-8-22.

Θέμα της Επερώτησης ήταν η πρόταση που έγινε από την Περ.Δυτ.Μακ. στο Ταμείο Ανάκαμψης μέσω του Υπουργείου Εσωτερικών, για οδική ασφάλεια ύψους 25 εκ. περίπου. (περισσότερες λεπτομέρειες στο κείμενο της επερώτησης).

Και τι απάντησε ο Περιφερειάρχης κατά τη συζήτησή της Επερώτησης;

Πως πρώτη φορά γίνεται ολοκληρωμένος σχεδιασμός και η πρόταση είναι μία κατάκτηση της Περιφερειακής Αρχής.

– Ο ολοκληρωμένος λοιπόν σχεδιασμός του κ. Κασαπίδη κατέληξε σε μία πρόταση που προβλέπει οδικά έργα: για Κοζάνη 9,5 εκατ. και τρεις επί πλέον κυκλικούς κόμβους, για Καστοριά 11,30 εκατ., τρεις κυκλικούς κόμβους στη Φλώρινα και  μηδέν (0) έργα στα Γρεβενά, τι κι΄αν οι κατολισθήσεις στο δρόμο του Σπηλαίου δίνουν και παίρνουν!

Αυτό θα πει ολοκληρωμένος σχεδιασμός και ισόρροπη ανάπτυξη κατά τον κ. Κασαπίδη και μάλιστα πρέπει να αισθανόμαστε υπερηφάνεια κατά δήλωσή του!

Δεν είπε όμως κουβέντα για δύο δρόμους της Φλώρινας, που αναφέρθηκαν ως παράδειγμα, οι οποίοι κάθε τόσο έχουν κατολισθήσεις: Άνω Υδρούσα- Νυμφαίο, Ακρίτας –Βίγλα, που προφανώς δεν είχε τι να πει. Αλλά και πάλι για πρώτη φορά, κατά τον ίδιο, γίνονται στη Φλώρινα κόμβοι (Μελίτης, Καυκάσου… ), όταν αυτοί έχουν διαμορφωθεί από το 2005.Πώς να το γνωρίζει άραγε…!

– Σε μία πρόταση που περιλαμβάνεται μόνο ένας Δήμος της Δυτικής Μακεδονίας κάτω των 20 χιλ. κατοίκων και οι υπόλοιποι οκτώ (8) έμειναν εκτός του προγράμματος, αφού ούτε το Υπουργείο λόγω μεγέθους δεν τους γνωστοποίησε την Πρόσκληση. Ούτε βέβαια ο εταίρος στην Αυτοδιοίκηση Β΄ βαθμού Περιφερειάρχης,  κατ΄ εξοχήν αρμόδιος για θέματα Ανάπτυξης, ασχολήθηκε  ποτέ μαζί τους  δηλώνοντας αναρμοδιότητα σε θέματα αναπτυξιακά των Δήμων!

Κατά τ΄ άλλα, έγινε ολοκληρωμένος για πρώτη φορά σχεδιασμός κατά τον Περιφερειάρχη.

Αλοίμονό  μας…!

 

*Για όσες όσους ενδιαφέρονται περισσότερο, μπορείτε να δείτε το σχετικό βίντεο (κλικ εδώ) από τη Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου στις 2-8- 2022 και το κείμενο της Επερώτησης ( κλικ  εδώ ) που προκάλεσε τη συζήτηση, που δημοσιεύεται επίσης.

 

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΡΑΤΑΚΗΣ

Περιφερειακός Σύμβουλος

Συνδυασμού « ΕΛΠΙΔΑ»

 

 

Post a comment

© 2024 Γεωργία Ζεμπιλιάδου.