No comments yet

Η Βασιλική (Βάντα) Κυριάκου είναι μια ακόμα δυναμική κυρία που εντάχθηκε στις τάξεις του συνδυασμού μας για να συμβάλει και εκείνη με τις γνώσεις και τις ικανότητες της στο αποτέλεσμα που θέλουμε να πετύχουμε όλοι μας.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ανακοίνωση υποψηφιότητας

Η Βασιλική (Βάντα) Κυριάκου είναι μια ακόμα δυναμική κυρία που εντάχθηκε στις τάξεις του συνδυασμού μας για να συμβάλει και εκείνη με τις γνώσεις και τις ικανότητες της στο αποτέλεσμα που θέλουμε να πετύχουμε όλοι μας. Να φέρουμε την ελπίδα στη Δυτική Μακεδονία.

Όπως μας λέει η ίδια: «Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Κοζάνη.

Σπούδασα Αρχιτεκτονική στην Πολυτεχνική Σχολή του ΑΠΘ και έχω δύο μεταπτυχιακές εξειδικεύσεις, στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και στον περιβαλλοντικό σχεδιασμό.

Είμαι υποψήφια διδάκτωρ στο ΔΠΘ.  Διδάσκουσα στο ΤΕΙ Σερρών, στο ΤΕΙ Καβάλας και στο Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης.

Εργάζομαι στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, στον τομέα της διοίκησης.

Ενεργό μέλος σε διεθνείς οργανώσεις με εθελοντική δράση, όπως:

Μέλος της ASHRAE (Διεθνής οργάνωση που προωθεί την αειφόρο τεχνολογία για το δομημένο περιβάλλον)

Μέλος της T.H.A. (Triple Helix Association. Διεθνής οργάνωση που προωθεί την τριπλή συνεργασία μεταξύ βιομηχανίας – κρατικών φορέων – πανεπιστημίων, με στόχο την προώθηση της τεχνολογικής καινοτομίας και την οικονομική ανάπτυξη).

Μέλος Δ.Σ. της ΜΚΟ «Ελληνική Εταιρία για την προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς» και της διεθνούς οργάνωσης CICOP για την προστασία της αρχιτεκτονικής κληρονομιάς.

Αντιπρόεδρος στο Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων στο 1ο Δημοτικό Σχολείο και στο 1ο Γυμνάσιο Καλαμαριάς.»

Εξηγώντας γιατί πήρε την απόφαση να ενταχθεί στο συνδυασμό μας αναφέρει ότι:  «Η απόφασή μου να συμμετέχω στο ψηφοδέλτιο της ΕΛΠΙΔΑΣ βασίζεται αφενός στην αγάπη μου για τον τόπο που γεννήθηκα και αφετέρου στην ιδιαίτερη εκτίμηση και εμπιστοσύνη μου προς το πρόσωπο της Γεωργίας Ζεμπιλιάδου, η οποία είναι μια ξεχωριστή και ταυτόχρονα δυναμική γυναικεία παρουσία στο πολιτικό γίγνεσθαι της Δυτικής Μακεδονίας.

Επιπλέον, βασικός λόγος για τη συμμετοχή μου είναι η συνειδητοποίηση ότι στη δύσκολη αυτή περίοδο που ζούμε, θα πρέπει ο καθένας  μας να βάλει το λιθαράκι του με όποιον τρόπο μπορεί, ώστε η χώρα να πάει μπροστά. Ιδιαίτερα η περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας, που αποτελεί το σημαντικότερο κέντρο παραγωγής ενέργειας για τη χώρα, πρέπει όχι μόνο να είναι πανέτοιμη για τις εξελίξεις, αλλά να παίξει ρόλο «κλειδί» ώστε να προωθηθούν οι πολιτικές της Ε.Ε. για τον τομέα της ενέργειας προς όφελος της τοπικής κοινωνίας, αλλά και αντιστρόφως, να καθορίσει αυτές τις πολιτικές με νέες προτάσεις, συμμετέχοντας σε ευρωπαϊκά δίκτυα, διεθνείς ομάδες εργασίας και συνέδρια.

Το ζήτημα της αειφόρου ανάπτυξης και ειδικότερα της εξοικονόμησης ενέργειας στα κτίρια και στις πόλεις, αποτελεί το κύριο ενδιαφέρον μου τα τελευταία χρόνια.  Από το 2014 συμμετέχω σε ευρωπαϊκές ομάδες εργασίας για τη διερεύνηση των πολιτικών της Ε.Ε. σε ενεργειακά θέματα και πρόσφατα παρουσίασα με την ομάδα μου στις Βρυξέλλες προτάσεις για πολιτικές που αφορούν την ενεργειακή διαχείριση και την αειφόρο ανάπτυξη στην Ευρώπη.

Από τα πρώτα θέματα στην ατζέντα ενός πρωτοποριακού μελλοντικού σχεδιασμού της Περιφέρειας πιστεύω ότι πρέπει να είναι:

  • η δημιουργία πράσινων ανθεκτικών πόλεων,
  • η ενσωμάτωση των ΑΠΕ στα υφιστάμενα κτίρια,
  • οι ενεργειακές κοινότητες,
  • οι μικρές έξυπνες τοπικές κοινότητες με ενεργειακή αυτονομία,

όλα με γνώμονα την τριπλή συνέργεια Φορέων – Επιχειρήσεων – Πανεπιστημίων με προϋπόθεση τη συμμετοχή της τοπικής κοινωνίας.

 

Η περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας μπορεί και πρέπει να αποτελέσει βασικό «παίκτη» στις εξελίξεις και να αναλάβει ρόλο «κλειδί» ώστε να προωθηθεί η εφαρμογή των Ευρωπαϊκών πολιτικών για τον τομέα της ενέργειας προς όφελος της τοπικής κοινωνίας.»

Καλωσόρισες Βάντα και να ‘σαι σίγουρη πως μαζί μας οι προτάσεις σου θα πιάσουν τόπο.

Γραφείο τύπου

Post a comment

© 2024 Γεωργία Ζεμπιλιάδου.